Konijnen en-/of andere knaagdieren trimmen.

Er is bij konijnen-/knaagdier-eigenaren nog vaak veel onwetendheid over de vachtverzorging. Zowel de langharige- als de kortharige hebben vachtverzorging nodig. Verkeerde- of geen vachtverzorging kan tot klachten leiden. Vervilting van de ondervacht doet geen goed voor de huid van uw huisdier.

 

Om de service en diensten van mijn trimsalon uit te breiden heb ik een opleiding "vachtverzorging van het konijn" afgerond.

Trimmen is de verzamelnaam voor verschillende vachtbehandelingen- en technieken, zoals knippen, effileren, scheren, borstelen, plukken etc.

 

Vanaf heden is het mogelijk om ook uw konijn of knaagdier bij mij te laten trimmen.

Ik kan u breed advies geven over de algehele gezondheid en vachtverzorging van uw dier.

Konijnen zijn speelse en lieve dieren en ideaal om als huisdier thuis te houden. Toch is een konijn vaak gevoelig voor de juiste verzorging.

 

 Bij een behandeling in de trimsalon zal ik  proberen zo voorzichtig mogelijk de losse  haren weg te plukken. Als dat niet mogelijk  blijkt te zijn, kan ik de vacht ook knippen of  scheren.

 

 

 

 Bij kortharige konijnen wordt de  overvloedige onderwol uitgekamd. Daar  gaat de bovenvacht weer mooi van liggen  en ook weer mooi glanzen. Uw konijn zal  er van genieten.

 

 

 

 

 Wilt u meer informatie of is uw dier toe aan  een vachtverzorgingsbehandeling? Neem  dan contact met mij op.