Vachtverzorging

Voor bijna iedere hond is een bezoekje aan de trimsalon noodzakelijk. Natuurlijk is het dagelijks onderhouden van de vacht een taak van de baas, maar sommige vachten vergen wat mer onderhoud.

 

Daarnaast is de vacht per hond verschillend en het in model brengen van de vacht kan op verschillende manieren.

Trimmen is de verzamelnaam voor verschillende vachtbehandelingen- en technieken, zoals knippen, effileren, schere, borstelen, plukken etc.

 

Borstelen

Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Het is de taak van de eigenaar om voor het vachtonderhoud van de hond te zorgen. Vraag advies welke borstel het beste bij de vacht van uw hond hoort.

Knippen

Bij deze methode wordt de vacht alleen ingekort. Over het algemeen verharen deze typen vachten niet, maar op een gegeven moment is het haar zolang en als het niet bijgehouden wordt, ontstaat er klitvorming.

Effileren

Dit betekent eigenlijk het uitdunnen en inkorten van de vacht. Het wordt ook gebruikt bij overvloedig haar om een natuurlijk verloop te krijgen tussen kort en lang haar.

 Plukken (voor-, tijdens- en na)

 Hierbij wordt de bovenste dode haarlaag  verwijderd, zodat de nieuwe vacht alle  ruimte krijgt om zich te ontwikkelen.

 

 

 

 Dit gebeurt meestal 3 á 4 keer per jaar en  dan loopt uw hond er altijd netjes bij.

 

 

 

 

 


 En..... u vergeet  natuurlijk niet uw hond te  vertellen hoe mooi hij/zij is geworden,  want uw hond is altijd de mooiste!